.: Тотеми

Изработени тотеми во Подмоље - Охридско и кај Транспортен центар- Скопје

Podmolje Transporten centar Кочани 2 РомановцеПробиштип


Црна Река Петрол во Велес

Crna Reka ..


Тотем на Нептун Петрол на патот Гостивар - Тетово

нептун 2 нептун 3 нептун 3 нептун 1


Црна Река Петрол во с.Сирково на патот Росоман - Прилеп пред Плетвар

srkovo 1 srkovo 2 srkovo 3


Црна Река Петрол во Битола - предходно БС Торпедо

Торпедо 1  Торпедо 2 Торпедо 3 Торпедо 2


Овие тотеми се изработени во соработка со Мултимедија - поседуваат наша електроника

Два тотеми на Пуцко-Петрол на патот Скопје - Тетово со 7 сегментни дигити и два за Лук Оил во Штип и Струмица со 16 сегментни дигити

Торпедо 2 Торпедо 2 Торпедо 2 Торпедо 2 Торпедо 2


BS Trgotim - Kumanovo      

 БС Трготим во Куманово   во соработка со  Ивеко - Дизајн од Прилеп


електроникаБелви

.: Панели изработени за Макпетрол

Предна страна на панел 172 х 61 цм со 4 1/2 цифри. - Поглед од задна страна

предна страна задна страна


.: Најнов мал тотем со димeнзија 150 х 100 цм

нов мал тотем

Изработен од Алуминиумски профили и АЛУБОНД ( со 5 деривати + време, датум, температура ) . Големината на бројката е 10 цм и има 4 1/2 дигити па може да прикаже бројка до 199.99 . Наменет за помали бензиски пумпи , може да постави на ѕид или на некој влезен столб . Во долниот дел има простор за светлечка реклама за некој производ . Има можност за рачна промена на цените ( со интерфејс ) и преку софтвер со компјутер . Заради малите димензии на овој тотем диодите се 5 мм .


.: Карактеристики

Нашите тотеми се изработени за да можат да ја прикажуваат цената на дериватите од поголема далечина , поседуваме поширока палета на димензии на дигити од 10 до 27 цм со 5 или 10 мм ЛЕД диоди поставени во 2 реда со екстремно висока сјајност од 5000 mCd , формата на дигитите е 7 , 13 или 16 сегментна .Бојата е најчесто црвена но може да бидат и зелени , жолти или бели .

Прикажуваат максимално до 6 деривати а во најгорниот дополнителен панел се позиционира прикажување на време , ЧЧ ММ , датум ДД ММ и температура во целзиусови степени.

Поддесувањето се изведува рачно ( преку интерфејс со тастатура и ЛЦД дисплеј ) или преку компјутер со програма која се инсталира на ПЦ и преку сериска РС232 порта или РС 485 , а има можност за автоматски преку ЛОН мрежа ако се поседува ЛОН инфралинк интерфејс и ДОМС.

Април -2015

Web site contents © Copyright Videosonik 2014, All rights reserved.

izraboteno od Videosonik